Despre Transalpina

Vedere Transalpina
Reclama:

Harta Transalpina si puncte de interes

 

„Regele drumurilor” porneşte din Bengeşti-Ciocadia judeţul Gorj, comună aflată pe drumul național dintre Tg. Jiu şi Râmnicu Vâlcea (DN 67) la aproximativ 35 km de Tg. Jiu (Gorj), şi ajunge la Sebeş (Alba), traversând Munţii Parâng prin Orașul Novaci și Staţiunea Rânca. Este cel mai înalt drum național din ţară, mai sus chiar şi decât Transfăgăraşanul, în Pasul Urdele atingând altitudinea de 2145 m.

Peisajele pitorești pe care le străbate această șosea prin Munții Parâng vă vor încânta privirea și cu siguranță la săvărșirea călătoriei veți păstra gândul de a vă reîntorace.

Drumul este modernizat în toatalitate şi este accesibil pentru orice tip de autoturism.

Reclama:

 

Transalpina – DN 67C

Lungime totala: 148 km – intre DN 67 (Bengesti ) si DN1/DN7 (Sebes)
Durata parcurgerii traseului cu masina: 3 ore (conform Google Maps)
Anii constructiei: 1930-1935
Reabilitare completa: 2009-2011
Punctul cel mai inalt: Pasul Urdele – 2145 metri
Portiunea cea mai frumoasa: Ranca – Obarsia Lotrului

 

Sfaturi de calatorie:

-Coborati din Pasul Urdele pe timp de zi, mai ales daca mergeti pana aici cu masina. Noaptea este un drum dificil, cu un grad ridicat de risc din cauza faptului ca lipsesc parapetii.

– Luati mereu si haine mai groase, sa fie la indemana. Chiar daca vremea e frumoasa si este soare, in punctul cel mai inalt, la Pasul Urdele, mai mereu se simte cum bate vantul, destul de racoros. De asemenea, sa nu uitam ca la munte vremea este schimbatoare.

– Stabiliti traseul din timp. Puteti lega excursia pe Transalpina si de alte obiective turistice (Curtea de Arges, Sibiu) sau chiar excursii pe munte (pe jos, cu ATV-ul etc.)

Reclama:

Comentarii

comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.