Harta

Reclama:

Harta Transalpina

 

 

DN 67C este Drumul Naţional 67C, cunoscut mai mult ca Transalpina sau Drumul Regelui (a mai fost denumita si Poteca Dracului si Soseaua dintre nori) si este portiunea de drum dintre Ciocadia, judetul Gorj, in partea sudica si Sebes, judetul Alba, in partea nordica.

Are o lungime de 148.2 km, trece prin 4 judete ( Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba) si ajunge la altitudinea de 2.145 m in Pasul Urdele, fiind o sosea de creasta in zona cea mai inalta si de altfel, cea mai inalta sosea din Romania.

Drumul trece, imediat ce intra in judetul Valcea, pe langa vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).

Soseaua este intr-un proces de modernizare, fiind proaspat asfaltata si terminata in proportie de 95%, lipsind parapetii de protectie si finisajele.

Drumul este inchis oficial intre 1 noiembrie 2014 si 15 mai 2015, fiind insa deschis circulatiei tronsonul intre Bengesti / Ciocadia si Ranca

Transalpina este impracticabila intre Ranca (km 34) si Obarsia Lotrului (km 60) in timpul iernii precum si intre Obarsia Lotrului si Lacul Oasa. Pe langa faptul ca aceste portiuni de drum nu sunt deszapezite de autoritati, la Ranca si la Obarsia Lotrului exista dale de beton pentru a opri accesul.

Reclama:

 

 

 

Harta Transalpina DN67C
Romania-roads-DN67C” by Rl91http://openstreetmap.org. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

 

Șoseaua Transalpina și Rânca—vedere dinspre vârful Păpușa (2.135 m)

Vedere Transalpina
Transalpina 14” de SaturnianOperă proprie. Sub licență CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Reclama:

Comentarii

comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.