Lacul Gâlcescu (Câlcescu) Munţii Parâng

Transalpina vedere Lacul Galcescu
Reclama:

 

Lacul Gâlcescu, cunoscut si ca lacul Câlcescu, declarat monument al naturii, este situat in muntii Parang, având o suprafață de 31.260 mp, la o altitudine de 1925 m, cu o adâncime maximă de 9,3 m. Imprejurimile constituie o rezervaţie naturala (geologica, floristica cat si peisagistica).

 

 

Pentru a ajunge la Lacul Gâlcescu sunt doua trasee folosite.

Reclama:

Primul traseu – Cruce Roșie – implica sosirea cu masina pana intr-un anumit punct, mai exact se coboară pe Transalpina dinspre Pasul Urdele către Obârșia Lotrului, până ce șoseaua trece peste Lotru, care Lotru izvorăște fix din Căldarea Gâlcescului. Se adaugă o cotitură la stânga, pe un drum forestier care urcă în lungul văii Lotrului. Atentie, drumul este forestier, preferabil sa nu sa ajungeti acolo cu o masinuta de oras, va va tine minte 🙂 In momentul in care masina nu mai face fata drumului, echipati corespunzator, la pas, traseul dureaza aproximativ 3 ore la urcare si apoi inca vreo 2 ore la coborare. Odata ajunsi, va puteti bucura de liniște, jnepeni, aer curat, peisaje, apă cristalină si afine. Posibil sa gasiti si cateva corturi instalate.

A doua varianta – Bandă Roșie – porneste exact din Pasul Urdele. Se mixează zdravăn cu o urcare la fel de zdravănă, spre vest, până pe culme, spre vârfurile Iezer și Mohorul. Se trece de Pleșcoaia, se mai pune o gură de apă înaintea urcușului spre varful Setea Mare și se face o mare pauză, cu picioarele atârnând înspre Căldarea Dracului.

 

Reclama:

Comentarii

comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.